Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tim Po Łukasz S (1496 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie wiem na jakiej zasadzie tutaj jesteś ale tak jak wyżej przepis jest taki że od momentu otrzymania nr personalnego możesz jeździć rok w porywach do dwóch.

Uwierz mi że mimo tego że nie zgłaszasz kiedy wjechałaś do Norwegii oni wszystko wiedzą.
Dwa lata temu mój facet poszedł na policję odebrać pozwolenie i pani w okienku się go pyta kiedy pierwszy raz wjechał do Norwegii, on jej powiedział mniej więcej jakąś datę na to ona mu odwraca monitorek a tam wszystkie daty kiedy przyjechał kiedy wyjeżdżał
Nic się nie ukryje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Damian Sinoradzki
(Damianoo1)
Wiking
Anna82 napisał:
Nie wiem na jakiej zasadzie tutaj jesteś ale tak jak wyżej przepis jest taki że od momentu otrzymania nr personalnego możesz jeździć rok w porywach do dwóch.

Uwierz mi że mimo tego że nie zgłaszasz kiedy wjechałaś do Norwegii oni wszystko wiedzą.
Dwa lata temu mój facet poszedł na policję odebrać pozwolenie i pani w okienku się go pyta kiedy pierwszy raz wjechał do Norwegii, on jej powiedział mniej więcej jakąś datę na to ona mu odwraca monitorek a tam wszystkie daty kiedy przyjechał kiedy wyjeżdżał
Nic się nie ukryje

No właśnie... Może wiedzą kto jezdzi na promy? Albo poprzez ich bramki rejestrują każdego kto się pojawi?
A tak wracając do tematu. Twoim zdaniem opłaca mi sie składać to pismo? Jest jakaś szansa na przedluzenie pobutu autka w Norwegii w moim przypadku czy cienko to widzisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Złożyć możesz ale musisz pamiętać że przed upływem tego pierwszego roku, a jaka będzie decyzja ciężko mi powiedzieć. Spróbować nie zaszkodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Damian Sinoradzki
(Damianoo1)
Wiking
A tak w przyblizeniu ile na takie pisma trzeba czekać? Tzn Chodzi mi o odpowiedz z ich strony. Tak w przybliżeniu... Miesiac? Dwa?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie mam pojęcia. Może ktoś się wypowie co składał taki wniosek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
yenever711 napisał:
a ja mam takie pytanie czy jak ja sobie tutaj przyjechalam polskim autem, ale nigdzie tego nie zglaszalam, to oni w razie w. skad moga wiedziec czy ja jestem tutaj miesiac czy 10 czy 15?
jesli pracujesz na czarno to nikt tego nie sprawdzi.... zadajesz takie pytanie wiec widac ze robisz na czarno... na kazdym blankiecie na policji czy w skarbowce jest rubryka: data przyjazdeu do NO.... koniec piesni....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Damianoo1 napisał:
A tak w przyblizeniu ile na takie pisma trzeba czekać? Tzn Chodzi mi o odpowiedz z ich strony. Tak w przybliżeniu... Miesiac? Dwa?
ja czekalem 3tygodnie na decyzje z tollu... pani po 2 tygodniach zadzownila do mnie i powiedziala mi jaka jest decyzja i ze wlasnie zostaje wyslana poczta... papier wypelniasz u celnikow... na ich formularzu... leza tam tego cale stery.. musisz tylko znalesc ten prawidlowy papier i dlugopisem poatakowac rubryki....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
yatsek... powiedz mi jestes tutaj prywatnym detektywm w no? nadalbys sie na detektywa p.s.dziekuje na odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Anna82 napisał:

Nic się nie ukryje

aaaaaaaaaaaaaaaaa nasz dziubasek ma faceta ????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
marianek73 napisał:
Anna82 napisał:

Nic się nie ukryje

aaaaaaaaaaaaaaaaa nasz dziubasek ma faceta ????

Tylko w weekendy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok